Sint-jakobsschelpen met citroenboter

Sint-jakobsschelpen met citroenboter

Recept voor aangebraden sint-jakobsschelpen met citroenboter.

Ingrediënten:

  • 10 grote zee sint-jakobsschelpen (coquilles)
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Citroenbotersaus:

  • 2 el ongezouten boter
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze:

Breng de sint-jakobsschelpen op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en knoflook en zet apart. Verhit de olijfolie in een pan en breng aan middelhoog vuur. Voeg de sint-jakobsschelpen in de pan en schroei voor 3-4 minuten per kant goudbruin.

Haal de Sint-jakobsschelpen uit de pan en zet ze apart. Voeg de boter, knoflook, citroen en verse peterselie in de pan, roer af en toe tot boter gesmolten is. Doe de sintjakobsschelpen terug in de pan en bak ze beide kanten paar min door. Leg ze op een schaal en besprenkel met extra citroen botersaus zoals gewenst. Bestrooi met een snufje overgebleven verse kruiden en serveer direct.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie