Slagroom cakejes met Danone
Recept voor mini slagroom cakejes. Als maatbeker gebruik ik een Danone bakje.
Ingrediënten voor de cake:
- 4 eieren
- 1 bakje Danone Activia vanille (bakje niet weggooien, want daar meet je alles mee!)
- 2 bakjes suiker
- 1/2 bakje zonnebloemolie
- 3 bakjes meel
- 1 zakje bakpoeder
- Schil van een halve citroen (ook klein beetje sap)
Ingrediënten voor de vulling en topping:
- 500 ml slagroom
- 1 pak Dr. Oetker Kloppudding vanille (74 gr)
- 1 glas melk (200ml)
- Chocolade
- Jam
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Tijdens het bakken zet je hem op 160! Mix de eieren en suiker eerst tot een lichtgeel mengsel. Voeg daarna de rest van de bakjes toe. Vet bakvorm in met boter en meel (ik gebruik een bakblik van 28cm). Zet nu de oven op 160 graden. Bak de cake tot hij goudbruin is en kijk of hij gaar is door in het midden van de cake met een mes te steken. Als de mes er droog uitkomt, is de cake klaar.
Stort de cake eruit en laat goed afkoelen. Snijd horizontaal door midden. Pak in de tussentijd een grote kom en schenk hier de slagroom, melk en vanille kloppudding in. Klop dit met een mixer in enkele minuten tot een glad en dik geheel. Daarna besmeer je de eerste helft met jam en het slagroommengsel en zet je de ander helft erop. Die besmeer je weer met het slagroommengsel. Strooi wat geraspte chocolade over de cake.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like