Slagroom-chocolade soezen

Slagroom-chocolade soezen

Vorig jaar had ik deze overheerlijke slagroom chocolade soezen gemaakt. Sindsdien maak ik ze nog regelmatig. Wat zo leuk is aan gebakjes is dat je ze kan garneren aan de hand van een thema. Paaseieren in overvloed, dus maak er lekker gebruik van. Hoe leuk is dit! Je kan er niet alleen maar je fantasie op loslaten, maar ze zijn ook oooooh zo lekker. Try it ;)

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1200 ml slagroom
  • 120 gram suiker
  • 6 zakjes Klopfix
  • 1 vanillestokje

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 150 gram druivensuiker
  • 200 gram chocoladedruppels
  • 100 ml water
  • Mespuntje echte boter

Bereidingswijze:

Doe het water, melk, boter en zout in een pan en laat het koken. Voeg de bloem toe en roer het goed droog tot een bal. De bloem moet garen, anders bindt de ei niet goed. Haal het van het vuur af en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Ei moet eerst opgelost zijn in het deeg, dan pas hoor je de volgende toe te voegen. Doe het deeg in een spuitzak met een ronde mondstuk en spuit 12 soezen op een bakblik.

De deegpunten die uitsteken dep je met een beetje water. Bak ze af in een voorverwarmde oven op 210 graden in 25 minuten. Schraap de vanillemerg van het vanillestokje. Het stokje kan je in een pot met suiker stoppen. Zo heb je heerlijke vanillesuiker. Klop de slagroom met de vanillemerg, suiker en Klopfix op.

Als de soezen klaar zijn houd je de oven een paar minuten op een kier open. Zo kunnen de soezen wennen aan het “buiten” temperatuur. Anders zakken ze snel in. In de tussentijd maak je de chocoladeglazuur. Laat het water met druivensuiker een paar minuten koken. Voeg de chocoladedrops toe. Doe ook een mespuntje boter erbij en laat het goed afkoelen tot de chocolade glazuur stevig wordt.

Als de soezen goed zijn afgekoeld, maak je een klein gaatje in de achterkant van de soezen. Vul ze met slagroom, dit kan m.b.v. een klein rond mondstukje voor de spuitzak. Dep de slagroomsoezen in het afgekoelde chocoladeglazuur en laat ze uitlekken. Doe een kartelmond stukje in de slagroomzak en spuit mooie toefjes bovenop de soezen. Doe op de slagroom (pas voor het nuttigen) een paaseitje, fruit of gewoon niks.

Eet smakelijk ❤
Besaha ❤
Afiyet Olsun ❤
Bon Appétit ❤

Liefs Miriam


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie