Slagroomtaart met kant-en-klare taartbodem

Slagroomtaart met kant-en-klare taartbodem

Biscuitmix van de Jamin heb ik gebruikt, maar je kunt ook een ander soort biscuitmix gebruiken. Ook kun je je biscuit zelf maken, zelf had ik hier geen tijd voor. Recept van biscuit zou je kunnen Googlen. Mijn biscuit had ik gisteren gemaakt om vandaag tijd te besparen met afkoelen. Deze heb ik laten afkoelen op een rooster, met een theedoek overheen. Voor de nacht heb ik er een pedaalemmer zak omheen gedaan zodat het luchtdicht is en niet uitdroogt.

Ingrediënten voor de taartbodem:

  • eieren
  • biscuitmix Jamin
  • water

Slagroom:

  • 3 bekertjes slagroom (750 ml)
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 volle el poedersuiker

Topping en vulling:

  • aardbeienjam (Fred Ed zonder stukjes uit tube)
  • nougatine van Dr. Oetker
  • aardbeien
  • kiwi
  • blauwe bessen
  • Chocolade krullen (heel Holland bakt)

Bereidingswijze:

Biscuit heb ik dag van tevoren gemaakt was dus helemaal gekoeld. Zet je vetvrije, droge kom in de koelkast voor 10 min. Ondertussen de suiker, klopfix en mixer klaarzetten. Slagroom pak je pas op het laatste moment (als je gaat beginnen) uit de koeling.

Schud je bekertje slagroom en maak het open, giet het in je kom zo met alle drie de bekertjes. Klop je slagroom met de handmixer op de hoogste stand. Als het een beetje vaster is niet meer vloeibaar, stop je kort met mixen en voeg je alle (slagroom) ingrediënten toe. Klop je slagroom verder op 2e of eerste stand van je mixer totdat je je kom ondersteboven kunt houden zonder uitloop.

Controleer dit telkens en pas op dat je niet te lang doorgaat met mixen van je slagroom, anders gaat het schiften. Dek je slagroom af en zet het in de koeling. Snijd je biscuit doormidden met een taartzaag of een mes. Leg beide lagen op een stuk bakpapier.  Smeer de laag in met een ‘dik’ laagje aardbeienjam en smeer dit goed uit met een mes of een spatel.

Pak nu je slagroom uit de koeling en vul je spuitzak. Spuit over de jam slagroom. Doe je bovenste cake laag erop en smeer de zijkanten af met slagroom doe hier de nougatine op.

Zet je cake nu over op een plaat of bord. Spuit de slagroom in toefjes op je taart. Werk je taart af met versiering chocolade en fruit naar eigen keus. Ik heb kiwi, aardbeien en blauwe bessen gebruikt. Chocolade krullen in het midden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie