Smeuïge chocolade cake

Smeuïge chocolade cake

Hallo kokken en kokkinnen,

Jullie kennen vast het gevoel wel van ’s avond voor de buis met een kopje warme thee zitten, maar er ontbreekt iets. Ik heb dat gister ervaren en zei tegen manlief: ‘Zal ik anders experimenteren met chocolade?’ Aangezien het is goedgekeurd door hem (moet wel, anders was dit de laatste keer dat ik ging bakken) deel ik graag het recept met jullie.

Wat heb je nodig voor deze chocolade cake?

  • 3 eieren
  • 10 eetlepels cacaopoeder
  • 10 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 6 eetlepels kristalsuiker
  • 1 groot glas chocolademelk (koud)
  • Veel praline chocolaatjes (ik heb die zeevruchten chocolaatjes van de Lidl gebruikt)

Bereidingswijze:

Zeef de cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel. Doe dit in een grote bak samen met slagroom, 3 eieren, bakpoeder, suiker, fijngehakte chocolaatjes en chocolademelk. Dit gedurende 5 minuten op een hoge stand luchtig mixen. Als je een dik glad beslag hebt doe je het in een bakblik (met een doorsnee van 24cm).

Het bakblik dien je eerst aan de zijkanten in te smeren met zonnebloemolie en op de bodem leg je een stuk bakpapier. Zet de cake in het midden van een voorverwarmde oven op 150 graden. Laat het gedurende 45 minuten bakken. Zelf heb ik na 25 minuten met een satéprikker gecontroleerd of de cake goed was, mocht er niks aan de satéprikker plakken dan is de cake goed.

Na 45 minuten haal je de chocoladecake uit de oven en laat je het afkoelen. Manlief was ongeduldig en had zijn vingers verbrand, maar de day after is hij nog veel lekkerder omdat hij goed is afgekoeld. Je kan natuurlijk je cake nadat hij is afgekoeld afwerken met een bolletje vanille ijs of poedersuiker. Omdat het al een calorieënbom is, houd ik het gewoon simpel.

Ik hoop dat jullie zullen genieten met het maken en eten van deze chococake! Veel liefs Sisi.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie