Smeuïge chocoladecake met verzonken peren

Smeuïge chocoladecake met verzonken peren

Vandaag een luchtige en smeuïge chocoladecake met verzonken peren. Wordt straks geserveerd met een warme chocoladesaus. Deze is simpel te maken.

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade
  • 240 gram patentbloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 160 gram zachte roomboter
  • 150 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje bakpoeder
  • 120 gram suiker
  • 4 eieren
  • Peren
  • Zout

Extra:

  • Abrikozenjam
  • 200 ml ongeklopte room
  • 60 gram witte chocolade
  • 60 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden heteluchtstand. Smelt 100 gram pure chocolade en laat wat afkoelen. Zeef 240 gram patentbloem, 15 gram cacaopoeder, 1 zakje bakpoeder en een snufje zout. Mix met de handmixer 160 gram zachte roomboter met 120 gram suiker totdat het licht en romig is. Voeg 1 voor 1 vier eieren toe. Klop dan op een lage stand afwisselend het bloemmengsel en 150 ml ongeklopte slagroom erdoor. Doe de mix over in een ingevette springvorm strijk glad en leg er losjes partjes peer op.

Bak 45 -50 minuten. Test met een sateprikker of de cake gaar is. Bestrijk de warme cake met warm gemaakte abrikozenjam. Laat 15 minuten in de vorm staan en haal de cake dan uit de vorm. Voor de chocoladesaus verwarm je 200 ml room met 60 gram witte en 60 gram pure chocolade totdat deze gesmolten is. Serveer de saus warm bij de cake.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie