Sneeuwster

Sneeuwster

Een royaal gevulde sneeuwster. Je kunt hiervoor alcoholvrije advocaat of een kersenvulling gebruiken. Dit recept komt van Doortjeskeuken.nl.

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 110 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • 1/2 pakje bakpoeder

Extra:

  • 400 ml slagroom
  • 160 gram mascarpone
  • 8 el kristalsuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • Advocaat zonder alcohol (of kersenvulling*)
  • Poedersuiker
  • Springvorm 26 cm

Bereidingswijze:

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker luchtig, circa 10 minuten op hoge stand. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder boven de kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel, niet te lang, anders ontsnapt alle lucht, wel goed met je spatel over de bodem gaan. Vet de taartvorm in met boter en beleg de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven (hetelucht) van 175 graden voor 30 tot 35 minuten gaar, test met een satéprikker.

Laat de taart paar minuten afkoelen in de vorm, stort hem daarna op het rooster en laat het biscuit volledig afkoelen, snijd daarna door de midden. Giet de slagroom in een mengkom en voeg hier de suiker en klopfix aan toe. Klop de slagroom op tot half stijf. Roer de mascarpone glad en voeg deze toe aan de slagroom. Klop nu de slagroom op tot volledige dikte. Bestrijk de afgekoelde taart met slagroom in vorm van een bol, laat de randen iets vrij.

Meng nu wat alcoholvrije advocaat met slagroom en bestrijk het midden gedeelte van de bol met wat advocaat. Snijd het bovenste gedeelte een paar keer in met een mes. 4 sneden is voldoende. Leg nu de bovenste helft van de taart op de onderkant, door de bolling van de slagroom zal de bovenkant mooi openvallen zo, spuit nog wat advocaat in de sneden.

* Voor een kersenvulling giet je een glas kersen in een zeef. Vang het vocht op. Houdt een beetje apart en verwarm de rest in een pannetje. Meng wat maizena met het overgebleven vocht en breng aan de kook. Laat wat indikken. Zet het vuur uit. Leg de kersen met een klein beetje van het gebonden sap op de bodem, verdeel de mascarponeroom erover. Giet er als laatste nog wat gebonden kersensap over en leg het deksel erop. Heb je nog vocht over kun je dit in de sneden gieten. Strooi er poedersuiker over.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
</p


2 reacties

  1. De Dotties geplaatst op januari 29, 2016 Beantwoorden
    Dit ziet er heel lekker uit zeg!
  2. Florentine geplaatst op januari 30, 2016 Beantwoorden
    Wat een heerlijke cake lijkt mij dat!! Ziet er ook gaaf uit :-)

Geef een reactie