Snelle cinnamon rolls (kaneelbroodjes)
Had hier vanmorgen zo een zo’n in. Maar geen zin om uren het deeg te laten rijzen. Na even wat speurwerk en wetenschap, maar 20 minuten rijstijd. Cinnamonrolls met de lekkerste topping everrr. Binnen een uur eet je deze overheerlijke Cinnamonrolls. Ik werk zelf veel met cups en spoons. Heb het voor jullie omgerekend naar ml en gram.
Voor het deeg:
- 80 ml warm water
- 15 gr gist
- 15 gr suiker
- 60 ml warme melk
- 60 ml ongezouten roomboter (gesmolten)
- 50 gram suiker
- Half theelepeltje zout
- 250 bloem+ iets meer
Vulling:
- 75 g ongezouten zachte roomboter
- 50 gram kristalsuiker
- 45 gram bruine basterdsuiker
- 1 flinke eetlepel kaneelpoeder
Frosting / Topping:
- Kuipje roomkaas (zacht)
- 50 gram zachte ongezouten roomboter
- 125 gram poedersuiker
- 1 eetlepel vanille
- 1 eetlepel melk
Bereidingswijze:
Doe het warme water, gist en suiker in een kleine kom. Roer dit en dek af met een vel keukenrol. Laat dit 5 minuutjes staan. In een grote kom roer je de melk, boter, suiker tot een egaal beslag. Dan voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Kneed dit deeg even door max 2 minuten. Dek het af met plasticfolie en zet op een warme plek of rijsstand in de oven.
Maak ondertussen de vulling. Boter, allebei de suikers en kaneel tot een romig geheel roeren. Verwarm de oven op 175 graden. Als het deeg is verdubbeld in volume druk je de lucht eruit en rol je het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak. Besmeer de plak met de vulling en rol het deeg op. Snij rondjes en leg ze in een ingevette schaal. Bak ze in 18-20 minuten goudbruin.
Maak nu de frosting. Met een mixer klop je de roomkaas, boter, poedersuiker, vanille en melk tot een romig geheel.
Je kan ze warm of lauw eten. Ik serveer de frosting apart, maar je kunt het er ook overheen schenken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like