Snickers Cheesecake (met pinda’s en karamel)

Snickers Cheesecake (met pinda’s en karamel)

Deze Snickers cheesecake is zo lekker, vooral in combinatie met de karamel, choco en pinda’s. Dit is het recept van de befaamde NY cheesecake. Je kan als topping variëren. Je kan ook fruit erop doen of alleen karamel, of peanutbutter of chocolade. Als je deze taart maakt, is het belangrijk om te weten dat die een dag in de koeling moet. Dus houd daar rekening mee.

Voor de bodem (25 cm rond):

 • 200 gram Digestive biscuits
 • 125 gram roomboter

Voor de cheesecake:

 • 900 gram roomkaas, op kamertemperatuur (Ik gebruik die van AH Euroshopper)
 • 115 gram ongezouten roomboter, op kamertempratuur
 • 1 bekertje (kleinste) sour cream, op kamertemperatuur
 • 200 gram suiker
 • 5 eieren, op kamertemperatuur
 • 2 eetlepels maïzena

Voor de topping:

 • ongezouten pinda’s
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 100 gram bruine suiker
 • 200 ml slagroom
 • 50 gram melkchocolade

Bereidingswijze:

Begin eerst met de bodem. Mix de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en doe dit bij de kruimels. Roer dit goed om zodat alle kruimels nat zijn. Beboter een springvorm van 25 cm en druk de koekmassa goed aan met de achterkant van een lepel. Zet dit even weg. Mix nu in een mixkom de roomkaas, boter, zure room, suiker en maïzena. Mix dit rond de 4 minuten. Voeg dan een voor een de eigelen erbij.

Mix in een aparte kom de eiwitten stijf. Voeg dan heel voorzichtig de eiwitten bij de roomkaas mengsel en vouw dit om totdat alle eiwitten zijn opgenomen. Je springvorm leg je nu op een vel aluminiumfolie en bedek daarmee de hele onderkant en zijkant ermee. De vorm gaat straks koken in water en dit zorgt ervoor dat de cheesecake lekker smeuïg word. Giet de cheesecake mengsel in je springvorm.

Doe je springvorm dan in een ovenschaal die je kan vullen met water. (Ik heb zelf een taartvorm van 30 cm gebruikt. Je kan ook een grote lasagnaschaal gebruiken. Vul deze met kokend water en zet je springvorm daarin. Vul niet hoger dan je springvorm uiteraard anders komt het water in je cheesecake. Zet dit in de oven en bak in een voorverwarmde oven van 160 graden anderhalf uur.

Na anderhalf uur doe je de deurtje van je oven open en laat je hem nog een half uur “afkoelen”. Haal dan je vormen eruit en til je springvorm voorzichtig uit het waterbadje en laat dit geheel afkoelen. Haal wel de folie weg, dan kan het water eruit. Zet het dan in de koelkast voor een hele nacht.

Voor de karamelsaus doe je de boter, suiker en slagroom in een pannetje en laat je dit koken. Zet dan op rustig vuur en laat het nog verder 5 minuutjes pruttelen. Haal je cheesecake uit de koelkast en met een warme spatel ga je voorzichtig langs de randen zodat je springvorm open kan. Open de springvorm. Doe de pinda’s op je cheesecake en daarna de wat afgekoelde caramel en de gesmolten choco. Laat dit nog even in de koelkast koud worden voordat je gaat opdienen.

Als je de taart uit de vorm gaat halen, ga dan even met een warm paletmes (ik doop hem altijd in heet water en dep hem af) langs de rand van je bakblik totdat je alles hebt losgemaakt. Open dan heel voorzichtig je blik zodat het niet gaat scheuren.


1 reactie

 1. Monique geplaatst op februari 10, 2020 Beantwoorden
  lijkt me super lekker! Moet de taart onderin de oven zoals bij een japanse cheesecake (cotton cake?) en dan ook allen boven- en onderverwarming gebruiken ipv hetelucht?

Geef een reactie