Snickerstaart met chocolademousse
Recept voor Fadoua’s overheerlijke snickerstaart. Dit is dan toch echt de lekkerste taart die ik ooit gegeten en gemaakt heb. Ik raad een ieder dit heel snel te maken.
Ingrediënten voor een super zachte cake:
- 400 gram biscuit mix (van bv. Deleukstetaartenshop.nl)
- 5 eieren maat L
- 90 ml water
- 3 volle eetlepels cacaopoeder
Bereidingswijze:
Meng alles tegelijk op de hoogste stand. Je beslag wordt goed dik en komt omhoog bij het mixen. Na 15 minuten mixen zet je het in een voorverwarmde oven op 175 graden. Hij wordt mooi bol. Houd je cake goed in de gaten. Prik met een mes erin om te kijken of het gaar is. Komt je mes er droog uit? Dan is het gaar. Laat je cake volledig afkoelen. Ik maak dit altijd een dag voor het decoreren van mijn cake.
Als je cake afgekoeld is snij je dit door drieën. Ik gebruik tandenstokers zodat ik weet hoe ik de lagen terug moet zetten. Zo blijft je cake mooi recht en gelijk . Zet je onderste laag op een taarten plateau.
Ingrediënten voor de chocolade mousse:
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram ongezouten boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 4 eierdooiers
- 5 eiwitten (zorg dat er GEEN dooier in het eiwit komt)
- 125 ml slagroom, opgeklopt en afgekoeld in de ijskast
Bereidingswijze:
Smelt de chocolade en de boter in een pan op een lage vuur onder voortdurend roeren. Neem van het vuur en laat afkoelen. Klop de eiwitten een beetje op, doe er de poedersuiker bij en klop dan volledig stijf tot er pieken ontstaan. Klop de gele eierdooiers tot een lichte room. Roer de opgeklopte eierdooiers door het chocolademengsel.
Roer er dan (in de ijskast afgekoelde) room onder. Doe er dan het stijfgeklopte eiwit onder en roer met de garde een paar keer rond. Laat 1 tot 2 uur afkoelen in de ijskast.
Benodigdheden voor de ganache:
- 150 gram pure chocolade
- 50 gram gekookte slagroom
Bereidingswijze:
Breek je chocolade in hele kleine stukken. Voeg er beetje bij beetje gekookte slagroom toe. Roer dit voorzichtig. Mocht niet alles smelten, laat het dan heel even in de magnetron op ontdooi stand. Goed roeren en dan even laten afkoelen.
Besmeer dit met je ganache en zet t in de koeling. Na 10 min besmeer je dit met je chocolade mousse . Weer een laag cake erop. Ganache erop. In de koelkast. Ondertussen maak je je 2e crème.
Ingrediënten voor de crème:
- 500 ml slagroom
- 1 kloppudding vanille
- 2 vanille stokjes
- 2 druppels caramel kleurstof (van bv. Deleukstetaartenshop.nl)
Bereidingswijze:
Mix dit goed tot een stevige crème. Laat het niet schiften, het moet een luchtige stevige crème worden. Besmeer dit op je taart en bestrooi met pinda’s. Maak je taart nu dicht met de laatste stuk cake.
Ingrediënten voor de buitenkant:
- 350 ml slagroom
- 2 eetlepels gezeefde cacaopoeder
- 1 pakje choco kloppudding
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten tot een luchtige crème. Om de crème zo recht en mooi mogelijk op de taart aan te brengen kan je het beste een draaiplateau gebruiken. Met een taartstrijker ga je erlangs tot je taart mooi recht en glad is. Begin met de bovenkant van je taart en daarna de zijkant.
Op de top doe je chocolade ganache en caramel saus. Besmeer eerst de bovenkant. Doe een beetje in een spuitzak en maak daarna de lekkende druppels. Decoreer verder naar keus. Bsahtkoem!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like