Spaanse amandelkoekjes (Polvorones)

Spaanse amandelkoekjes (Polvorones)

Deze Spaanse amandelkoekjes moet je eens proberen, ze hebben maar 5 ingrediënten en zijn heel makkelijk te maken! Het resultaat is een heerlijk koekje waarvan de structuur moeilijk te omschrijven is…. het deeg is heel kruimelig en moet je met de hand plat drukken voor je er rondjes uit snijdt en dat geeft de koekjes iets aparts. Het is kruimelig en een beetje als de pindakoekjes in papiertjes, maar toch ook weer anders. Deze koekjes worden in Spanje trouwens vaak gemaakt met reuzel i.p.v. boter, dus let daarop als je ze daar eet!

Oh en die oventemperatuur klopt, die hoort heel laag te zijn en dan een lange baktijd voor de koekjes.

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:

  • 200 gr bloem
  • 100 gr amandelen, gepeld
  • 140 gr roomboter
  • 150 gr suiker
  • 1/2 tl kaneel

Bereiding:

Bak de gepelde amandelen goudbruin in een beetje olie in een koekenpan. Maal ze daarna fijn. Meng met bloem en kaneel. Mix de boter met de suiker tot een creme en voeg het bloemmengsel toe. Meng goed door elkaar en vorm een deegbal die makkelijk uit elkaar valt (dat hoort zo). Als het te erg is, kun je er een eetlepel water bij doen. Leg je deeg op je aanrecht en druk met je handen plat tot ongeveer een halve tot 1 cm dikte (afhankelijk van hoe dik je ze wilt).

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie