Spaghetti al tonno
Recept voor spaghetti al tonno.
Ingrediënten:
- 2 tomaten
- 2 oranje paprika’s
- 1 ui
- 2 blikjes tonijn
- 1 pakje tomatenpuree
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 zakje Bami kruiden
- 1 theelepeltje Chili vlokken
- Snufje zout
- 1/2 theelepeltje Italiaanse kruiden
- 1 pak spaghetti
Bereidingswijze:
Schil de tomaten en snij deze grof, schil de paprika’s en snij deze in blokjes. Schil de ui en snij deze ook in kleine blokjes. Zet alles op het vuur met een scheutje olie. Laat alles gaar koken op een hoog vuurtje. Houd het goed in de gaten. Doe de bami kruiden bij de groente, doe er een halve theeglas water bij. Daarna het pakje tomatenpuree. Laat alles goed gaar koken. Ik heb het pannetje van het vuur gehaald, 1 eetlepel crème fraîche erbij gedaan en dan met de staafmixer er een gladde puree van gemaakt.
De staafmixer in de saus, niet super glad maken maar dat er nog wel wat stukjes in zitten. Voeg de chili vlokken, zout en Italiaanse kruiden eraan toe. Als laatst voeg je de tonijn eraan toe, zet het pannetje terug op het vuur voor ongeveer 10 minuten zodat het even kan pruttelen. Breng je spaghetti ondertussen aan de kook met een snufje zout en kook deze na je eigen smaak als het om de gaarheid gaat.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like