Spaghetti met garnalen en tomaat
Vandaag spaghetti met garnalen in een sausje van verse tomaten, ui, olijven, knoflook, champignons, rode peper en Italiaanse kruiden. Verder niets…en het was heerlijk. Ik heb cocktailgarnalen gebruikt, maar maakt niet zoveel uit welke je gebruikt.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 rode uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, in schijfjes gesneden (viel mee qua pittigheid)
- 2 handjes champignons, gesneden
- 300 gram garnalen
- Handvol olijven, gesneden
- 4 romatomaten, in blokjes gesneden
- Beetje koriander, fijngesneden
- Parmezaanse kaas (optioneel)
- Knoflookpoeder
- Italiaanse kruiden
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Doe een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook. Doe daarna de olijven en de champignons erbij, even laten bakken. Voeg dan de tomaten, een scheut heet water, wat zout en Italiaanse kruiden toe. Laat het pruttelen.
De garnalen bak ik altijd apart. Doe in een koekenpan wat olie en doe er de garnalen bij. Kruid het met zout, knoflookpoeder, zwarte peper, fijngesneden koriander en de peper. Bak ze aan beide kanten tot ze een mooie kleur hebben. Kook ondertussen de spaghetti. Doe de spaghetti bij de saus, schep het op een bord, leg de garnalen erop en wat heerlijke Parmezaanse kaas voor de liefhebber.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like