Spaghetti met lasagnesaus

Spaghetti met lasagnesaus

Dit is een zelfgemaakte lasagnesaus waarmee je uiteraard je lasagne mee kan maken. Voor een vegetarische lasagna kan je wat groenten grillen en boven je bladen doen en dan de saus. Ik heb gekozen om gewoon spaghetti te gebruiken met kipballetjes.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 glas panko (anders paneermeel)
  • 6 knoflookteentjes, geperst
  • 1 ui
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Gedroogde oregano
  • 60 gram roomboter
  • 70 gram meel
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • Melk

Bereidingswijze:

Voor de kipballetjes snipper je de helft van de ui en bak je dit even aan in wat olijfolie. Voeg daar 2 knoflookteentjes aan toe. Meng het kipgehakt met de ei, peper, zout, oregano en panko (of paneermeel). Voeg dan de gebakken ui/knoflook mix erbij en mix alles goed met je handen. Maak er dan balletjes van en bak deze in wat olie goudbruin. Zet het even weg.

Voor de saus voeg je wat olijfolie in je koekenpan en bak je daarin de overgebleven halve ui (snipper deze ook) en de 4 overgebleven knoflookteentjes. Voeg peper,zout, eventueel chilivlokken (als je van pittig
houdt) en oregano erbij. Doe de boter erbij en laat dit smelten.

Voeg dan het meel erbij en roer dit 1 minuut goed door. Voeg dan beetje bij beetje de melk erbij totdat je een mooie gladde saus hebt. Als je saus te dik is voeg je nog wat melk toe, anders wat meel. Rasp de mozzarella en doe dit bij de saus. Als laatste voeg je de gezeefde tomaten erbij en de kipballetjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie