Spaghetti ovenschotel met kip
Deze spaghetti ovenschotel is eenvoudig te maken en heeft een heerlijk resultaat. Ovenschotels vallen bij ons altijd in de smaak en het voordeel is dat je na het voorbereiden van de schotel nog eventjes de tijd hebt om de tafel te dekken, alvast een beetje op te ruimen of natuurlijk even lekker bij komen van een drukke maandag.
Dit is niet de traditionele spaghetti met een tomatensausje, maar een unieke ovenschotel met een erg smaakvolle, romige en pittige saus. #FingerlickingLEKKERRR
Ingrediënten:
- Spaghetti, gekookt
- Olijfolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- Kip
- 2 paprika’s
- 1/3 courgette
- Champignons
- 2 wortels
- Peterselie
- 1 flesje kookroom
- Tomatenpuree (Palazzo, verkrijgbaar bij de Aldi)
- Geraspte kaas, mozzarella, tomaat. (Hoeft niet)
Kruiden:
- Zwarte peper
- Gemberpoeder
- Chilivlokken
- Paprikapoeder
- Kippenkruiden
- Italiaanse kruiden
- Provençaalse kruiden
- Oregano
- Gemalen laurier kruiden
- Knorr bouilon blokje.
Bereidingswijze:
1. Verhit de olijfolie in een pan en voeg er de ui en knoflook teentjes bij.
2. Als de ui zacht is, doe je er de groenten bij. Laat dit eventjes aanbakken. Courgette en champignons voeg je er best later bij.
3. Voeg de kip bij en laat bakken.
4. Breng op smaak met de bovenstaande kruiden en meng door elkaar.
5. Voeg de tomatenpuree en kookroom toe en laat het goed pruttelen. Kruid indien nodig nog eens goed af, et voila!
Ovenschaal vullen spreekt voor zich denk ik hihi. Daarna in de oven stoppen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like