Speculaastruffels
Leuk zijn ze he, deze kleine cadeautjes! Ik wilde iets sinterklaasachtigs doen en dacht aan de oreo-bonbons. Dat moet ook lekker zijn met speculaas dacht ik, en dat is ook zo! Ik heb hier naast de monchou nog wat gehakte amandelen en melkchocolade aan toegevoegd, delicious! Ze zijn niet zo moeilijk te maken, alleen het versieren is even een werkje, bij mij waren de eerste speculaastruffels ook niet zo mooi gelukt, maar gaandeweg ging het steeds beter.
Ingrediënten voor 25 stuks:
- 150 gr speculaasjes
- 100 gr monchou
- 50 gr gehakte amandelen
- 50 gr melkchocolade, gesmolten
Decoratie:
- 150 gr witte chocolade
- 50 gr pure chocolade
Bereiding:
Maal de speculaasjes fijn en meng met de amandelen, monchou en chocolade. Verdeel in 25 bolletjes en vorm elk bolletje tot een kubusje, waar je straks een cadeautje van maakt:
Leg ze op bakpapier of aluminiumfolie en laat ze in de koelkast opstijven. Smelt de witte chocolade au-bain-marie met 1 tl zonnebloemolie.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like