Speltbrood met zalm en gepocheerd ei
Sunday lunch: Geroosterd speltbrood met gerookte zalm, gepocheerde eitjes & hollandaise saus. Op ceder houten plankjes
Ingrediënten:
- speltbrood
- gerookte zalm
- eieren
- sla naar keuze
Ingrediënten Hollandaisesaus:
- eierdooiers
- boter
- castric
Castric zelf maken:
- peperkorrels
- sjalotten
- laurierbladen
- water
- azijn (men gebruikt witte wijn en wijnazijn, je kunt dit vervangen door natuur azijn)
Bereidingswijze:
Eierdooiers au bain marie garen samen met je boter. Dus eerst de eierdooiers in een pan en vervolgens voeg je gesmolten boter toe en als allerlaatst (als je eierdooiers dikte hebben) je castric die je van te voren hebt gemaakt.
Rooster het speltbrood en pocheer de eieren. Beleg speltbrood met gerookte zalm, sla naar keuze, hollandaise saus en gepocheerd eitje.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like