Spinazie aardappelschotel
Recept voor een vegetarische spinazie aardappelschotel.
Ingrediënten:
- 1.5 kg aardappelen
- 1 kg spinazie diepvries of verse naar keuze)
- 1 uitje, fijngehakt
- 1 teentjes knoflook, fijngehakt
- koriander, fijngehakt
- flinke scheut olijfolie
- beetje gemberpoeder
- beetje komijnpoeder
- geraspte kaas
- 100 ml room
- zout en peper
- boter
- melk
Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een pan. Smoor hierin de spinazie, ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met gemberpoeder, komijnpoeder, zout en peper. Laat dit smoren tot al het vocht is weg gedampt. Doe het daarna in een vergiet zodat al het vocht weg is. Daarna neem je 1.5 kg aardappelen die je allemaal schilt. Van 500 gram maak je dunne schijven (ik doe dit met een komkommersnijder) en van de overige aardappelen maak je puree. Doe hierbij wat boter en maak het smeuïg met melk, kruiden met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin de aardappelschijven. Deze overgiet je met room die je met een snufje zout en peper hebt opgeklopt. Hierop doe je de spinazie en daarop de aardappelpuree. Afwerken met klontjes boter. Bak dit in de oven op 230 graden gedurende 35 minuten. Daarna doe je er wat geraspte kaas op en laat je het nog eens 15 minuten verder bakken tot de kaas is gesmolten en goudbruin ziet.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like