Spinaziecake met crème patissiere

Spinaziecake met crème patissiere

Spinaziecake met een crème patissiere topping (banketbakkersroom). Hij is nog lekkerder als je hem een nacht in de koelkast laat staan en daarna pas snijdt. Voor dit recept heb ik een glas van 125 ml gebruikt.

Ingrediënten voor de cake:

  • 6 eieren
  • 1 glas vanille yoghurt
  • 2 glazen suiker
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 3 glazen meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Schil van een halve citroen en klein beetje sap hiervan
  • 200 gr verse spinazie

Topping:

  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels crème patisserie of maïzena
  • 1 glas yoghurt
  • 4 stukjes La Vache Qui Rit (of 3 el roomkaas)

Bereidingswijze:

Als eerst verwarm je de oven op 180 graden. Was de spinazie en snijd het dan in stukken. Kook dit enkele minuten in kokend water. Goed laten uitlekken en pureren.

Mix de eieren en suiker eerst tot een lichtgeel mengsel voor circa 5 minuten. Voeg daarna de rest van de glazen en de spinaziepuree toe. Vet bakvorm in met boter en bestrooi met meel. Ik gebruik een bakblik van 38cm bij 25cm. Zet nu de oven op 160 graden. Bak de cake tot hij gaar en goudbruin is.

Voor de topping doe je alles bij elkaar (behalve de La vache qui Rit en yoghurt) en roer je tot de crème patisserie is opgelost. Zet je pannetje op het vuur en blijf roeren tot het dik wordt. Haal het daarna van het vuur.

spinaziecake-met-banketbakkersroom

Doe dan de la vache qui Rit en yoghurt erbij. Roer tot het helemaal gesmolten is. Haal de bakvorm uit de oven en giet de witte crème over de cake. Laat de cake zeker 1 nacht in de koelkast opstijven! Snijd het daarna in stukjes (kan ook met een uitsteker voor een leuk effect) en versier naar wens.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie