Spinazierolletjes met ricotta
Recept voor spinazierolletjes met ricotta. Lekker bij harira!
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 250 gr bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel instant gist
- 1 eetlepel gevriesdroogde Italiaanse kruiden
- 150 ml melk (ongeveer)
- Zout
Vulling:
- Spinazie
- 1 klein uitje, fijngehakt
- Italiaanse kruiden
- Halve pot ricotta
- Geraspte mozzarella
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg en laat het 1 uur rijzen. Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper, zout en wat Italiaanse kruiden. Laat dit nu uitlekken in een vergiet en voeg dan de ricotta toe.
Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 30 en smeer je spinazie-ricotta mengsel hierop uit. Bestrooien met geraspte mozzarella en rol je lap deeg dicht langs beide kanten. Snijd 12 stukken uit je deegrol en laat deze rijzen gedurende 40 minuten op een bakplaat.
Besmeer de broodjes met melk en bestrooi ze met geraspte mozzarella. Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like