Spinaziestamppot met spruitjes en kipschnitzel

Spinaziestamppot met spruitjes en kipschnitzel

Recept voor spinaziestamppot met spruitjes en kipschnitzel.

Ingrediënten:

  • aardappels (hoeveelheid naar smaak)
  • spinazie a la crème
  • spruitjes
  • scheutje kookroom (of ongeklopte slagroom)
  • zout en peper

Kipschnitzel:

  • kipfilet
  • kipkruiden
  • Italiaanse kruiden
  • beetje chilipoeder
  • ei
  • panko broodkruimels
  • paneermeel
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kook de aardappels en spruitjes en giet het af. Eerst de spruitjes stampen en dan de aardappels erbij stampen. Voeg een scheutje kookroom toe. Kook blokjes spinazie a la crème in een pannetje en doe dit bij de aardappelen erbij. Goed verwarmen en breng op smaak met zout en peper.

Voor de kipschnitzel kruid je dunne plakken kipfilet met kipkruiden, Italiaanse kruiden en een beetje chilipoeder. Elke lap haal je door een geklopt ei en door een mengsel van panko broodkruimels/beetje paneermeel en geraspte kaas. Dan bakken in een beetje olie of boter tot de kip krokant van buiten en gaar van binnen is. Ik heb ze zelf in reepjes gesneden… eet wat makkelijker met een lepel.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie