
Spruitjesstamppot met gehaktballen en jus
Wat schaft de pot bij jullie? Bij ons heerlijke spruitjesstamppot en de allerlekkerste gehaktballen ever! Ik ben echt he-le-maal gek op spruitjes. Deze combi is dan ook heerlijk!
Ingrediënten stamppot:
- Aardappelen
- Spruitjes
- Boter
- Melk
- Zout
Ingrediënten gehaktballen (5 stuks):
- 400 gram gehakt
- 1 ei
- 2 á 3 beschuitjes (of paneermeel)
- Zout en peper
- 2 theelepels mosterd
- Scheutje ketjap manis
- 1 flinke witte ui
- 2 tenen knoflook
- Olie en/of boter om in te bakken
- Half glas water
Extra:
- Champignons
- Bouillonblokje (ik heb kip genomen, maar groenten is ook prima)
- 1 el ketjap manis
- Maizena
- Water
Bereidingswijze gehaktballen:
Alles samen mengen. Goed kneden en dan 5 grote ballen van draaien. Bak deze mooi bruin in een mix van olie of boter. Voeg dan een half glas water toe en laat de ballen op laag vuur minimaal een uurtje sudderen.
Bereidingswijze spruitjes stamppot:
Kook je aardappel samen met je spruitjes gaar. Als ze gaar zijn giet je het water weg en stamp je deze met wat boter, melk en zout. Ik doe dit op gevoel. Het ligt aan hoe stevig/zacht jij je puree wilt hebben. Begin met kleine beetjes en proef tussendoor. Ga door tot wanneer jij denkt dat je puree perfect is.
Bereidingswijze jus:
Bak wat champignons in het braadvocht van de gehaktballen. Voeg wat water toe samen met een bouillonblokje en een eetlepel ketjap. Laat dit even koken en maak je jus wat dikker met een mengsel van maizena en water.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like