Sticky BBQ chicken wings
Sticky BBQ chicken wings. Ik heb 2 kilo kippenvleugels gemaakt. Maak je meer of minder, pas dan de hoeveelheden aan.
Ingrediënten:
- 2 kilo kippenvleugels
- knoflookpoeder
- gerookte paprikapoeder (gewone kan evt. ook)
- cayennepeper
- 450 ml BBQ saus
- 150 ml honing
- 1 flinke el srirachasaus
- 2 el ketchup
- 1 koffielepel knoflookpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Zet onderin een bakplaat om het vet op te vangen. Leg het rooster alvast klaar. Maak de kippenvleugels schoon en bestrooi ze aan beide kanten met knoflookpoeder, zout, gerookte paprikapoeder en cayennepeper. Leg op het rooster en schuif in het midden van de oven. Bak 30 minuten.
Ondertussen maak je de saus door de BBQ saus te mengen met honing, srirachasaus, ketchup en knoflookpoeder. Haal de kippenvleugels uit de oven, haal ze 1 voor 1 royaal door de saus en zet ze nog 10 minuten terug. Als je nog marinade over hebt kun je deze apart erbij geven in een kommetje.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like