Sticky kippenpootjes
Buffet recepten: Sticky kippenpootjes
Ingrediënten:
- 1 kg kippenpootjes
- 5 eetlepels honing
- 5 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 teentjes knoflook (in kleine stukjes snijden of raspen)
Bereidingswijze:
Was je kippenpootjes goed en laat ze uitlekken in een vergiet. Pak een ruime pan en breng de honing, ketchup, sojasaus, ketjap manis en de knoflook aan de kook op een zachte vuurtje. Als je
ziet dat het begint te koken zet je het vuur uit. Pak je kippenpootjes en doe ze in een ovenschaal. Giet meer dan de helft van de saus over de kippenpootjes. Laat wat saus over om ze een 2e keer te besmeren met de saus. Doe de schaal in de oven en bak ze af op 180 graden.
Als je na een 3 kwartier ziet dat ze al aardig aan het bakken zijn dan pak je de schaal uit de oven en ga je met een kwastje de overgebleven mengsel gebruiken voor de kippenpootjes. Dus nog een keer allemaal insmeren en dan weer de oven in. Zo krijgen ze namelijk een mooi kleurtje en worden ze lekker plakkerig.. Laat ze nog even in de oven tot ze een mooie kleur hebben dan haal je ze er uit en kan je beginnen met aanvallen haha.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like