Stoofvlees met ontbijtkoek

Stoofvlees met ontbijtkoek

Stoofvlees & patatjes! Homemade is het allerlekkerst!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr rundvlees
  • 2 stuks laurierblad
  • 2 uien
  • 2 eetlepels azijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Bereiding:

Vlees in blokjes snijden en kruiden met zout en peper (pepermolen). Ui in grote blokjes snijden. Boter smelten, ui glazig bakken en vlees erbij. Goed laten bakken op hoog vuur. Als het vlees goed is gebakken doe je hier de laurierbladen en appelstroop bij.

Goed roeren, azijn en water (ik doe het op gevoel, ongeveer 250 ml. Ligt ook aan je hoeveelheid vlees etc. je toevoegt). Goed laten koken. Hoe langer hoe beter, hierdoor wordt het vlees mals en zacht. Als het vlees gaar is leg je de plakjes ontbijtkoek erop en laat je dit op zacht vuur een half uurtje smelten en sudderen. Ontbijtkoek zorgt ervoor dat de saus dikker wordt. Besaha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie