Stroopwafel karamel cupcakes

Stroopwafel karamel cupcakes

Hmmmm. Stroopwafel karamel cupcakes met kaneel-roomkaasfrosting. Hier komen we het weekend wel weer mee door. En niks ingewikkeld :)

Ingrediënten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 stroopwafels
  • 10 zachte karamels
  • 200 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 á 2 snufjes zout
  • 5 eieren

Voor de kaneelfrosting:

  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr roomkaas
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl kaneel
  • 1 glas (240 ml) poedersuiker

Bereidingswijze:

Klop de boter luchtig met de suiker, bruine basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en 1 à 2 snufjes zout. Eén voor één 5 eieren toevoegen. Dan 225 gram zelfrijzend bakmeel. Alles luchtig opkloppen. Hak de stroopwafels en karamels in kleine stukjes en spatel dit erdoor heen. Doe cupcakepapiertjes in de cupcakevorm en vul ze voor 2/3. Bak dit 25 minuten op 170 graden in de oven. Laten afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de kaneelfrosting. Alles in een kom doen en zeer luchtig kloppen. Spuit mooie toeven op de cupcakes en versier ze met een ‘koekjessteker uitgestoken stukje stroopwafel’, een snufje kaneel en kleingesneden karamels.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie