Super zachte broodjes met feta en peterselie

Super zachte broodjes met feta en peterselie

Vandaag toch even een foto gemaakt van deze heerlijke super zachte broodjes. Dit is één deeg waaruit ik verschillende broodjes heb gemaakt: 1 gevuld met feta en peterselie (op twee verschillende manieren), 1 gevuld met knakworsten en 1 met olijven. Ik had deeg over en geen vulling meer, dus dacht ik, ik probeer dit eens uit. Ik heb ze ook weleens gemaakt met jam en chocopasta erin, ook erg lekker.

Ik heb het deeg in 4 stukken verdeeld, en elk stuk in 6en, dus 24 stuks. Ik heb voor 3 stukken deeg 1 pakje feta (iets van 200 gram) van de AH gebruikt. Deze zijn ook niet zo zout als die van de Turkse winkel.

Ingrediënten:

 • 500 gram bloem (Lidl)
 • 300 ml lauwe melk
 • 75 ml zonnebloemolie
 • 5 gram zout (+/- afgestreken theelepel)
 • 40 gram suiker (2 eetlepels)
 • 1 zakje gistkorrels
 • Vulling naar keuze (bv. 1 pakje feta + 1 bosje krul peterselie)

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten samen voegen (behalve de vulling) en 10 minuten kneden. Strooi eventueel een klein beetje bloem op het aanrecht tijdens het kneden. Doe het deeg in een kom en dek het af met een plasticzak. Laat het 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg in 4 stukken en dan weer elk stuk in 6en verdelen. Leg het op de bakplaat en laat het in een vochtige warme oven rijzen voor zo’n 30 minuten. Besmeer ze dan met een geklutste ei en bak ze in de oven gaar en goudbruin.

zachte_broodjes_feta_peterselie_1

Bij de ‘dichte’ feta/peterselie broodjes heb ik 1 van de 4 stukken deeg uitgerold. De vulling erin gedraaid en vervolgens het deeg in driehoekjes gesneden. Laat ze rijzen en plak er een blaadje platte peterselie met ei erop. Voor de broodjes met olijf erin spreekt de foto voor zich, toch? Ik heb er nog wat pizzakruiden over gedaan, was erug lekkah!

TIP: De broodjes kun je eventueel direct na het bakken lichtjes insmeren met een klein beetje boter, zo blijven ze lekker lang zacht. Laat ze dan afkoelen op de bakplaat.


3 reacties

 1. Kim geplaatst op februari 13, 2019 Beantwoorden
  Hoi, ik wil dit graag maken maar je hebt het over gist korrels. Is dat instant gist van dr oetker?
  1. Ramadan Recepten geplaatst op februari 13, 2019 Beantwoorden
   Hi Kim, ja het is instant gist.
 2. Prinses Koekie geplaatst op november 29, 2019 Beantwoorden
  Ik mis de oven temperatuur en hoe lang moet ik ze bakken ? Ze zien er heerlijk uit.

Geef een reactie