Super zachte kipbroodjes
Hieronder het recept voor super zachte kipbroodjes. Mijn favoriete broodjes…ze zijn zo heerlijk zacht ma shaa Allah! Zeker de moeite waard.
Benodigdheden voor 25 stuks:
- 3,5 kopjes bloem (1 kopje is 200 ml)
- 1 eetl instant gist
- 2,5 theelepels zout
- Halve theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels suiker
- Halve kop zonnebloemolie
- ¾ kop yoghurt (175 ml)
- 1 kop lauw water (ongeveer)
Vulling:
- 1 kipfilet
- Uien
- Paprika
- Koriander
- Kurkuma
- Paprikapoeder
- Gemberpoeder
- Kipkruiden
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Meng de bloem, gist, zout, suiker en bakpoeder met elkaar. Voeg dan de olie toe, daarna de yoghurt en daarna wat water. Kneed het goed en laat het 30 minuten rijzen.
Kook in de tussentijd de kip eerst apart. Laat dit afkoelen en pel dit in kleine stukjes. Snij uien, paprika en koriander in kleine blokjes. Bak dit met zout, zwarte peper, beetje kurkuma, rode paprika poeder, gemberpoeder en kipkruiden. Doe de kip erbij en bak dit allemaal met elkaar. Laat dit afkoelen.
Maak kleine bolletjes van je deeg (zo klein als een walnoot). Plet je bolletjes en vul ze met je kipmengsel. Vouw ze dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer goed met een geklopte ei en bestrooi de broodjes met sesam. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 175 graden tot ze gaar en goudbruin zijn. Succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like