Surf & Turf met zoete aardappelpuree

Surf & Turf met zoete aardappelpuree

Mijn versie van Surf & Turf (biefstuk & gamba’s) met zoete aardappelpuree, erwtjes & jus.

Ingrediënten:

  • Gamba’s
  • Biefstuk
  • Doperwten
  • Ketjap manis
  • Zout en peper
  • Heet water
  • Croma

Aardappelpuree:

  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 el boter
  • Melk, scheutje
  • Zout, snufje
  • Water

Bereidingswijze:

Kook de zoete aardappel gaar in water. Giet het water daarna af en doe er wat boter en melk bij. Pureer dit fijn en breng op smaak met wat zout. Gamba’s heb ik kort gebakken in wat olie met zout en peper. Doperwtjes ook kort gestoofd in wat boter met zout en peper. Biefstuk heb ik op kamertemperatuur gebakken in croma (alvast gekruid met alleen wat zout). Eerst dicht laten schroeien aan beide kanten en daarna ongeveer 5 minuten aan iedere zijde. Daarna het vlees laten rusten in wat aluminiumfolie. Het braadvet maak je de jus mee. Giet er een scheut heet water bij en wat ketjap en laat een paar minuten inkoken. Serveer de jus daarna met het gerecht!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie