Surinaamse bami met kip
Surinaamse bami met kip, dit is echt makkelijk en lekker. Dit recept kan ook gemaakt worden met spaghetti en heb het toen ook gemaakt met spaghetti, maar eiernoodles is toch echt lekkerder. Dat adviseerde de Toko ook!
Benodigdheden:
- 1 pak eiernoodles
- Kousenband (ik doe altijd sperziebonen)
- 4 eetlepels Bamisaus (Trafasie speciaal) *FAJA LOBL
- 1 theelepel (klein) Trassi (Trafasie garnalenpasta) *FAJA LOBL
- 1 theelepel gember (geen poeder)
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- Ketjap Medja (zout) 3 rondjes/scheuten
- Ketjap Manis (zoet) 6 rondjes/scheuten
- 2 uien, in blokjes
- Kipfilet, in stukjes gesneden (kan je weg laten als je kipborrelpootjes gebruikt)
Bereidingswijze:
Doe in een wok wat olie en bak hier de ui, gember en knoflook glazig. Doe daarna de kipfilet erbij en bak de kip gaar. Doe de bamisaus, trassi, ketjap medja en ketjap manis erbij en meng het goed door elkaar. Laat het even pruttelen.
Kook de sperziebonen gaar en doe het daarna bij je bamisaus. Kook de eiernoodles voor een paar minuten gaar en daarna wok je het in een beetje olie met wat ketjap manis. Doe het daarna bij je bamisaus en meng alles goed met elkaar. Eet u smakelijk!
Bron recept: Fadilaa
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like