
Surinaamse borrelpootjes
Ik heb i.p.v peper, cayennepeper gebruikt. Zo kan je de sambal weg laten…maakt het even goed heet! Zeker te proberen waard!!
Ingrediënten:
- 1 kg kippenpootjes (borrelpootjes)
- knoflook (mag poeder)
- 1 kip-bouillonblokje
- cayennepeper (niet te veel is heet!)
- kerriepoeder
- paprikapoeder
- kipkruiden
- flinke scheut ketjap manis
- klein beetje tomatenpuree
- scheutje gezeefde tomaten
Bereidingswijze:
Leg alles klaar en maak je kip goed schoon dus haal een stukje vel er af. Alles samen mengen (geen zout!) en in een ingevette ovenschaal, bedekken met aluminiumfolie. Ong. 45 min in een voorverwarmde oven van 200-220 graden.
Na 45 min haal je de folie eraf en met een lepel besprenkel je de saus in de ovenschaal op de kip en zet het zonder folie weer terug in de oven voor ongeveer 10-15 min in de oven.
Heerlijke pittige saus…..
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like