Surinaamse Dawet (kokosdrank)

Surinaamse Dawet (kokosdrank)

Nasi gemaakt met veel liefde voor mijn lieve gezin. Samen met zuurgoed, eireepjes, sappige ovenkip en een koude kan dawet (roze, heerlijke Surinaams kokosdrank). Ik gebruik voornamelijk de kokosmelk van Aroy-D.

Benodigdheden:

  • 1 flesje Susu siroop (van het merk Go-Tan)
  • 1.5 liter volle melk
  • 1 liter kokosmelk (geen crème, maar echte melk!)
  • 1 dikke stengel citroengras
  • 1 pak (diepvries of verse) jonge kokosnootwater met vruchtvlees
  • Klein beetje cola essence (bv. van het merk JO-LA)
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Breng een steelpan met water aan de kook en doe de gekneusde citroengrasstengel erbij. Als het kookt zet je het vuur op zijn zachtst en laat je het nog 15 minuten pruttelen. Zet daarna het vuur uit en laat het afkoelen. De susu siroop, melk en kokosmelk dienen koud te zijn. Meng deze samen in een grote en schone pan of emmer. Het water met de citroengrasstengel giet je erbij.

Doe ook het kokoswater erbij, de slierten ervan moet je in blokjes snijden en ook toevoegen bij de rest. Voeg een dopje cola essence en een snuf zout toe. Proef het even en breng het eventueel op smaak met iets extra van de genoemde ingrediënten. Zet daarna je dawet even lekker koud, want dan is het echt het lekkerst. Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie