Surinaamse maizenakoekjes (Gomma koekjes)

Surinaamse maizenakoekjes (Gomma koekjes)

Het is weer tijd voor de foodblogswap! Deze keer mocht ik wat maken van de blog Eefkooktzo! En ik zag daar zoveel lekkere dingen, ik kon niet kiezen! De quesadillas met kip en avocado heb ik gemaakt, maar voor de foodblogswap koos ik voor de gommakoekjes. Dit zijn Surinaamse maizenakoekjes met spikkeltjes. Je kunt ze bij de toko kopen, maar zelf maken vind ik eigenlijk lekkerder. Ik had ze eerder eens geprobeerd, maar toen klopte het recept waarschijnlijk niet, want het werden grote platte schijven haha. Nu ging het perfect! Ik heb eerst nog geprobeerd ze met een spuitzak te spuiten, maar daar was het deeg toch net iets te stevig voor, dus dan met een vork, ziet er ook mooi uit!

Het is simpel om te maken, maar voor de liefhebbers toch een kort filmpje gemaakt: Gommakoekjes

Ingrediënten voor 36 stuks:

  • 200 gr maizena
  • 100 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Spikkels

Bereiding:

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en leg op een bakplaat met bakpapier. Neem dan een vork en dip in maizena, druk daarmee de koekjes plat. Dip na elke paar koekjes weer even in de maizena zodat de vork niet blijft plakken.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


1 reactie

  1. Kenneth geplaatst op februari 3, 2019 Beantwoorden
    Maïzena koekjes en gomma koekjes worden wel het zelfde gemaakt, maar zijn echt niet het zelfde soort koekje. Maïzena koekjes maak je met maïzena (maïs meel) en gomma koekjes daar vervang je de maïzena door gomma (cassave zetmeel) ik snap niet dat zoveel mensen dat verschil niet zien. Ik hoop dat je je verhaal wel gaat aanpassen.

Geef een reactie