Surinaamse roti met kip en kousenband
Surinaamse roti met kip, kousenband, aardappelen en eieren. De tikka masala en roti vellen zijn van het merk Rosita’s, beide gehaald bij Jumbo.
Ingrediënten:
- kipdrumsticks of kipfilet
- 1 ui (versnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 pot Rosita’s tikka masala
- roti vellen
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 kopje water
- 1 blokje Knorr kipbouillon
- aardappelen
- kousenband
- eieren
- chilivlokken
- zonnebloemolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
Maak de drumsticks goed schoon met water, azijn en zout. Doe in een ruime pan de olie en fruit daarin de ui en de knoflook. Als ze wat glazig zijn de tomatenpuree toevoegen. Goed roeren. Na een klein minuutje voeg je de kip, zout, peper en chilivlokken toe. Laat dit alles even goed bakken en blijf wel opletten dat het niet aanbrandt door af en toe te roeren. Doe daarna de Knorr kipbouillon erbij en de deksel erop.
Laat het stoven. Na 5 minuten een ruim kopje water erbij doen en op een wat zachter vuur gaar koken. Schil en snijd de aardappels in wat grotere blokjes. Na 30 min doe je het bij de kip en laat je het mee garen. Na ongeveer 45 minuten is de kip klaar. Dan voeg je ongeveer een halve pot tikka massala saus bij van Rosita’s. Bak dit kort mee.
Snij kousenband in gewenste lengte. Neem een kleine koekenpan, doe er wat roomboter, zwarte peper en zout bij. Bak dit kort. Ondertussen kook je ook de eieren (hard gekookt) en als ze klaar zijn kun je ze pellen en bij de aardappelen en kip leggen. Zo krijgen de eieren ook een kleurtje. Roti vellen als laatst opwarmen en dan serveren maar.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like