Surinaamse roti met kipfilet
Recept voor homemade Surinaamse roti met kipfilet en kousenband. De rotivellen zijn vers gekocht op de Dinsdagmarkt in Osdorp bij een Surinaamse kraampje.
Benodigdheden:
- 600 gr kipfilet, in grove stukken
- 2 uien, in fijne blokjes
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 4 á 6 aardappelen, in blokjes (ligt aan de grootte)
- 250 á 300 gr kousenband (ik heb zelf sperziebonen gebruikt)
- 1 gekookte ei per persoon
- 550 ml gekookt water
- 2 Knorr kipbouillonblokjes
- Stukje verse gember, geraspt
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kipkruiden
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels kerrie masala poeder
- 1/2 zakje safraan
- 1/2 theelepel tomatenpuree
- 1 theelepel sambal (optioneel)
Extra:
- Rotivellen
Aan de slag:
Doe in een diepe pan wat olie en doe hier de kipfilet, ui, knoflook en gember bij. Schil en snijd de aardappelen in blokjes en meng het met wat peper en kerrie masala poeder. Zodra het roze van de kip weg is doe je de volgende kruiden erbij. Dus kerriemasala, peper, kipkruiden, safraan, tomatenpuree, zout en eventueel sambal. Meng het goed door elkaar.
Doe de aardappelen erbij en meng het weer goed samen. Doe dan de kokend water erbij die je hebt gemixt met 2 Knorrblokjes. Zet de deksel op de pan en laat het koken voor ongeveer 20 á 30 minuten. Bak je kousenband in een wok met 1 fijn gesneden uitje en 2 teentjes knoflook.
Kook wat eieren en pel ze. Doe ze dan bij je roti mengsel. Ik heb de eieren pas op het eind erbij gedaan. Warm je rotivellen op in een koekenpan. Beide kanten opwarmen.
Bron: Lailla Oualhadj
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like