Tabouleh salade
Recept voor tabouleh (bulgursalade)
Ingrediënten:
- 200 gr bulghur (tchicha/iwzan)
- 400 ml kokend water
- Zout en zwarte peper
- Sap van een halve citroen
- 2 tomaten, ontveld en zonder pitjes
- 1 komkommer zonder schil
- Half bosje peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 el olijfolie
Bereiding:
Doe de bulghur in een pan en giet het water erop. Doe een theedoek over de pan en laat de bulghur weken tot al het water is opgenomen. Laat het afkoelen en roer het ondertussen los. Meng de olijfolie met de citroensap, zout, peper en knoflook. Voeg aan de bulghur de tomaat en komkommer in blokjes toe en doe ook de peterselie en de dressing erbij. Zet de tabouleh salade in de koelkast tot gebruik.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like