Tagine met kipgehakt
Hoeveelheid van alle ingrediënten, ligt aan hoeveel kip je precies gaat marineren.
Ingrediënten:
- 3 a 4 el olijfolie
- 3 uien
- kipfilet of kipgehakt
- rode paprika
- tomaat
- half bosje koriander
- aardappelen
- olijven zonder pit
Kruiden:
- 1 pak Heinz tomato Frito
- scheutje water
- 2 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kaneel
Marinade kip:
- klein bosje koriander
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper/zout
- tandoori kruiden (Toko)
- kipkruiden (Verstegen)
- paprika poeder
- kaneel
- kurkuma
- olijfolie (Louazania)
- Harissapoeder (optioneel)
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en maak deze fijn met behulp van een keukenmachine tot gehakt. Maak nu de marinade van de kip en vermeng dit door het gehakt heen. Van alle kruiden ongeveer 1 theelepel en van de olijfolie 3 á 4 eetlepels. Rol het gemarineerde gehakt in bolletjes en zet dit opzij.
Snijd de paprika in reepjes, de ui in halve ringen, aardappelen in plakjes en tomaat in blokjes. Hak de koriander fijn.
Zet de tajine op het vuur. Allerlaagste stand. Doe hier olijfolie in en de ui. Aardappelschijfjes op de ui, daarop de paprika. Sluit je tagine en maak de ‘kruiden’ vermeng dit samen en verdeel dit gelijkmatig in de tagine. Verdeel nu de koriander en tomaat in je tajine. Zwarte peper overheen. Doe de tagine dicht en laat dit rustig garen voor 10 a 15 min. Doe nu het kipgehakt in de tagine en olijven. Leg er een halve citroen op en snijd deze ook aan de onderkant open. (Puntje van de citroen verwijderen)
Laat dit geheel rustig garen voor ongeveer 50 min op zacht vuur. Serveren met vers Marokkaans brood.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like