Tagine van kabeljauwfilet met tjarmilla

Tagine van kabeljauwfilet met tjarmilla

Ons avond eten: voor ieder een tagine van kabeljauwfilet met tjarmilla. Voor bij de thee en koffie heb ik koffiebroodjes en lemsemenrolletjes gemaakt.

Ingrediënten:

  • Kabeljauwfilet
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 verse tomaten, klein gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje champions, klein gesneden (mag ook vers)
  • 1 paprika, in stukjes gesneden (mag groffe stukken zijn)
  • 1 theelepel sambal (mag ook meer)
  • Koriander, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 blokje visbouillon
  • Arganolie (als je dat niet hebt, dan olijfolie)
  • Citroen

Kruiden:

  • Komijn
  • Saffraan
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Doe eerst de olie in de tagine. Fruit dan het uitje samen met de champignons en daarna doe je de stukken paprika erbij. Bak dit ongeveer 5 minuten en doe vervolgens  de verse én gepelde tomaten erbij. Laat het allemaal zachtjes sudderen. Doe het laurierblad, visbouillonblokje en de kruiden erbij. Laat het nog sudderen tot je merkt dat het niet waterig is.

Doe de fijngesneden koriander erbij. Leg dan de kabeljauwfilet precies in het midden op de tomatensaus. Bestrooi het lichtjes met zout aan de bovenkant en giet met een lepel een beetje saus op de kabeljauwfilet.

Tagine van kabeljauwfilet met tjarmilla 1

Leg dan een plakje citroenschijfje op het filet en laat het zachtjes gaar worden. De vis is binnen een paar minuten gaar. Ik had een dikke plak vis, dus heb ik het een kwartier laten garen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie