Tagliatelle al forno met zalm
Tagliatelle al forno met zalm in een roomsaus van geitenkaas, prinsessenboontjes en zalm.
Ingrediënten:
- ± 400 g tagliatelle
- Verse prinsessenboontjes
- Olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 200 g verse gepocheerde zalm
- 2 potjes verse geitenkaas (de smeerbare versie, niet de rolletjes)
- Zout en peper
- 2 dl light room
- Handvol geraspte kaas
- 1 pak rucola of cresson
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de boontjes in zout water tot ze beetgaar zijn en giet ze af. Kook de tagliatelle ook beetgaar in zout water en giet af. Spoel even onder koud water. Pocheer de zalm en verdeel deze in kleine stukjes. Verwarm de room en los er de kaasjes in op, giet daarna de room over de gemengde tagliatelle.
Snijd de teentjes knoflook in twee. Smeer een ovenschaal in met olijfolie en teentjes knoflook. Maak dan laagjes van de tagliatelle, zalm en de boontjes.
Breng elke laag op smaak met peper en zout. Overgiet met de roomsaus, voeg nog wat peper toe en werk af met de geraspte kaas. Zet de pasta ovenschotel 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, of tot je een mooi goudbruin korstje hebt. Serveer met een slaatje van verse rucolablaadjes of cresson.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like