Tagliatelle met ossenhaas en gorgonzolasaus

Tagliatelle met ossenhaas en gorgonzolasaus

Ossenhaas met gorgonzolasaus en simpele tagliatelle. Binnen 10 minuten op tafel.

Ingrediënten:

  • tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • ossenhaas (of biefstuk)
  • 1 pakje slagroom
  • basilicumblaadjes
  • 200 gram pikante gorgonzola
  • grof zeezout
  • witte peper

Bereidingswijze:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet af. Zet een hapjespan op met een flinke scheut olijfolie (laag vuur). Hak 2 teentjes knoflook zeer fijn en laat deze trekken in de olie. Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe deze bij de knoflook. Bestrooi ondertussen de ossenhaas (of biefstuk) met grof zeezout en witte peper en bak om en om bruin. Haal uit de pan en doe er aluminium folie over om warm te houden.

Giet 1 pakje slagroom in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg ondertussen de gewassen en gesneden blaadjes van 1 basilicumplantje toe aan de olie. Kruid met grof zeezout. Verkruimel 1 pakje pikante gorgonzola in de room en laat smelten. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe aan de olie en roer goed door. Laat warm worden en serveer met het vlees en de saus.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie