Tajine van kefta, tomaat en ei

Tajine van kefta, tomaat en ei

Marokkaanse tajine van kefta, tomaat en ei. Recept komt van Smulweb.nl.

Ingrediënten:

  • 600 gr lams- of rundergehakt
  • 2 á 4 eieren
  • 12 verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 10 verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • 2 grote uien, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 koffielepel gemalen zachtgekruide Spaanse peper
  • 1/2 koffielepel gemalen sterk gekruide Spaanse peper
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 doos gepelde tomaten
  • 1 dl olijfolie
  • Zout en peper van de molen
  • 1 teentje look

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 5 cl olijfolie, de zachte en de sterkgekruide Spaanse peper, het komijnzaad en het kaneel. Kneed het mengsel goed en maak er balletjes van. Braad ze aan in de rest van de olijfolie. Voeg de fijngesnipperde ui, de look en de gepelde tomaten bij de gehaktballetjes toe.

Laat dit 15 minuten in een afgedekte pan sudderen. 5 minuten voor het einde van de kooktijd breek je twee eieren over de tagine. Bestrooi het geheel met verse kruiden (peterselie, munt, koriander…).


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie