Tajine met kalfsvlees, artisjokken en doperwten

Tajine met kalfsvlees, artisjokken en doperwten

Vandaag heb ik Marokkaanse tajine gemaakt voor mijn vriend die op bezoek komt. Deze tajine bevat kalfsvlees, artisjokken, doperwten en tomaten.

Ingrediënten:

  • Kalfsvlees
  • Artisjokken uit de diepvries
  • Doperwten
  • 1 ui, in partjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • Hete pepers
  • Koriander (kozbar)
  • Korianderpoeder
  • Kurkumapoeder
  • Gemberpoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Olijven

Bereidingswijze:

Kook de artisjokken voor 20 minuten in water, voordat je ze in de tajine doet.

tajine-vlees-artisjokken

Fruit in een tajine (of pan met dikke bodem) de fijngesneden ui met olijfolie, vlees, kruiden en koriander. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en laat het met een deksel op de pan op zacht vuur rustig garen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie