
Tajine van kefta en ei
Ik waan me vandaag in Marokko op vakantie. Tajine kefta en vers Marokkaans brood
Ingrediënten:
- 3 a 4 el olijfolie
- 1 ui
- rundergehakt (mager)
- 2 kleine (vastkokende) aardappelen
- puntpaprika
- tomaat
- olijven zonder pit
- 2 ei M (ik gebruik geen eigeel)
Kruiden:
- Tomaten Frito
- Scheutje water
- 2 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl kerrie
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kaneel
Marinade gehakt:
- klein bosje koriander
- 1 rode uien
- teentje knoflook
- zwarte peper/zout
- komijn
- paprika poeder
- kurkuma
- zout / peper
- olijfolie (Louazania)
- Harissapoeder (optioneel)
Bereidingswijze:
Hoeveelheid van alles, ligt aan hoeveel gehakt je gaat marineren. Maak nu de marinade voor het gehakt en vermeng dit door het gehakt heen. Van alle kruiden ongeveer 1 theelepel en van de olijfolie 3 a 4 eetlepels. Rol het gemarineerde gehakt in bolletjes en zet dit opzij.
Snijd de paprika in reepjes, de ui in halve ringen, Puntpaprika in ringetjes en tomaat in blokjes. Aardappel in plakjes. Zet de tajine op het vuur. Allerlaagste stand. Doe hier olijfolie in en de ui. Paprika op de daarop de tomaat.
Sluit je tagine en maak de ‘kruiden’ vermeng dit samen en verdeel dit gelijkmatig in de tagine. Zwarte peper overheen. Doe de tagine dicht en laat dit rustig garen voor 10 a 15 min. Doe nu het gehakt in de tagine en olijven. Paprika ringen en ei op.
Laat dit geheel rustig garen voor ongeveer 50 min op zacht vuur. Serveren met vers Marokkaans brood. Besaha / eet smakelijk!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like