Tarteletjes met banketbakkersroom en fruit

Tarteletjes met banketbakkersroom en fruit

Recept voor tarteletjes met banketbakkersroom en fruit. Dit recept is van Anne Wilson, je krijgt hier 6 stuks uit.

Voor het deeg:

  • 100 gram gemalen amandelen
  • 125 gram bloem
  • 30 gram bloemsuiker
  • 90 gram koude boter, in kleine stukjes
  • 1 el ijskoud water

Extra:

  • Banketbakkersroom
  • Fruit naar keuze
  • Opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

Meng de amandelen, bloem en bloemsuiker met een vork. Voeg de boter toe en meng het verder met de hand. Voeg een eetlepel ijskoud water toe en vermeng het weer. Vorm van het deeg een bol bedek deze met folie. Zet het in de koelkast voor 45 minuten. Dan vorm je 6 bolletjes van het deeg. Rol deze uit en druk de vormpjes erin, je moet het deeg inprikken met een vork voor je ze bakt.

Verhit de oven op 180 graden en bak dan af voor 10 á 15 minuten. Voor de garnituur heb ik gebruik gemaakt van banketbakkersroom, daarop wat fruit (aardbeien en kiwi) en afgewerkt met opgeklopte slagroom. Smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie