Tchicha soep
Tchicha of iewzan is griesmeel van gerstekorrels. Ze zijn heel gezond, maar kun je het niet vinden (ik koop het in Marokko of bij Marokkaanse winkels), dan kun je ook bulgur of couscous nemen. De soep is lekker licht en heerlijk van smaak! Ideaal als afwisseling op de harira in de ramadan.
Ingrediënten:
- 200 gr vlees in blokjes
- 3 tomaten, zonder vel en pitjes
- 1 grote ui
- 1 wortel
- 1 zakje soepgroenten
- 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
- paar takjes peterselie en koriander
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout (of meer naar smaak)
- 2 liter water
- 150 gr tchicha/iwzan/bulghur
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el bloem met water, tot een papje gemaakt
Bereidingswijze:
Bak het vlees in wat olie bruin. Maal in een blender de ui, wortel en tomaat fijn en voeg dat toe. Doe de kruiden erbij, het bouillonblokje en 1 liter water. Breng aan de kook. Laat dit op zacht vuur minstens een uur pruttelen.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like