Teshnieft (pan brood)

Teshnieft (pan brood)

Niets kan mij zo vrolijk en gelukkig maken als een zelfgemaakte home made bread! De heerlijke geur die door je huis zweeft en de warme, zachte stukje in je mond die je smaak pupillen verwennen. Yep…in love wtih home made bread.

Dit is een oud recept die ik altijd al gebruikte voor panbrood, en die wil ik dan ook natuurlijk heel graag met jullie delen!

Ingrediënten voor teshnieft:

  • 250 g bloem
  • 250 gr smida (fijn)
  • 1 zakje gist (7g)
  • 1 1/2 el olie
  • 1 el zout
  • 1 el suiker
  • 200 á 230 ml water

Bereidingswijze:

Vul een halve glas met warm water en voeg daarbij de suiker en de gist. Laat het 7/10 min staan tot het gaat schuimen. Doe in een kneedkom de bloem, zout en fijne griesmeel bij elkaar. Voeg de olie en de gist mengsel erbij. Meng het samen en voeg dan beetje voor een beetje het water erbij. Het deeg moet 20 minuten gekneed worden zodat het water en griesmeel een geheel worden. Héél goed kneden dus!

Je deeg mag maar een beetje plakken. Als het heel erg plakt kan je er nog wat bloem bij doen. Let wel op dat je het beetje voor een beetje eraan toe voegt. AIs het te droog is, dan voeg je er wat water bij. Het deeg moet als een oorlel aanvoelen dat ietsjes plakt.

Als je deeg goed gekneden is dan dek je het luchtdicht af voor een uur op een warme plek. Verdeel je deeg in twee bollen, strooi voldoende griesmeel op je werkplek, maak een ronde bol in je handen en vorm je brood dan tot een ronde, niet al te dunne en niet al te dikke vorm.

Zet twee vellen bakpapier klaar en strooi er griesmeel overheen, leg de broden daarop en dek af met een vochtige doek voor nog eens 30 min. Prik in het midden met je vinger een diep gaatje en rondom maak je ook wat gaatjes met een vork. Niet meer op de broden drukken om ze platter te krijgen!

Pak een pizzapan of een Marokkaanse pan en verwarm het op een iets lager als medium vuur, til voorzichtig je brood op samen met de bakpapier, keer de brood om in je handpalm en doe het dan in de pan. Haal rustig de bakpapier weg.

Laat de broden rustig garen tot goud/licht bruin achtige kleur aan beide kanten. Laat de broden even rusten tot ze lekker zacht zijn. Afgedekt bewaren. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie