Thaise rode curry met rijst

Thaise rode curry met rijst

Recept voor Thaise rode curry met rijst. Je kan natuurlijk zelf de hoeveelheden aanpassen, ik heb alleen voor mezelf gekookt dus ik heb een halve ui, 4 roosjes broccoli, halve paprika, 1 teentje knoflook, 5 sperziebonen in stukjes gesneden, een zakje rijst en een aantal garnalen gebruikt. En van de kruiden is een halve theelepel genoeg, je kan later nog proeven of er nog wat zout bij moet. Dit is geheel aan jezelf.

Ingrediënten: 

  • Rijst
  • Scheutje olie
  • 1 pak fair trade rode curry
  • 250 ml kokosmelk
  • Broccoli
  • Paprika
  • Ui
  • Knoflook
  • Garnalen
  • Sperziebonen
  • Chilivlokken
  • Knoflookpoeder
  • Zout/peper
  • Lente ui

Bereidingswijze:

Doe een pannetje op het vuur en kook je rijst volgens de verpakking. Zet dan een andere pan op het vuur en doe hier een scheutje olie in. Bak de garnalen aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de rode curry pasta eraan toe en mix dit samen. Daarna mogen de groentes erbij in en zet je het vuur wat hoger en wok je dit even voor 3/4 minuten.

Dan voeg je de kruiden eraan toe. en schenk je de kokosmelk erbij. Laat dit lekker sudderen met de groentes. Ondertussen proef je even of er genoeg kruiden/zout in zit en kijk je of de groentes naar wens zijn (gaar/beetgaar). Dan doe je wat rijst in een bord en schep je de rode curry erbij. Voeg hier wat lente-uitjes aan toe en chilivlokken. Dit mag je ook weg laten!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie