Tiramisu met kersen

Tiramisu met kersen

Recept voor een heerlijke tiramisu met kersen. Ik heb hiervoor de ring van een springvorm genomen.

Ingrediënten:

  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 1 bak mascarpone (250 gram)
  • 1 echte slagroom (250 ml), stijfkloppen
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kopje sterke koffie
  • 1 pot kersen

Extra:

  • cacaopoeder
  • kokosrasp

Bereidingswijze:

Zeef de kersen (bewaar het vocht) en voeg er 8 eetlepels suiker bij. Laat het inkoken tot het dik is. Doe de kersen erbij en laat het afkoelen. Je kookvocht moet meer dan 3/4 ingekookt zijn.

Klop de basterdsuiker door de mascarpone. Spatel de slagroom erdoor heen. Leg de lange vingers op de bodem van een schaal, daarop de kersen met het vocht en het mascarponemengsel erover glad strijken. Laat dit in de koelkast opstijven. Voor het opdienen pas met cacaopoeder bestrooien en daarna met kokosrasp.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie