Tiramisu zonder ei en alcohol
Tiramisu, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er dol op! Ik maak een versie met aardbeien of kersen, maar deze traditionele is ook errug lekker. Ik maak mijn tiramisu’s altijd zonder rauwe eieren en zonder alcohol en ze zijn superlekker. Deze maak ik in een cakevorm, omdat dat mooi presenteert, maar je kunt hem ook maken in een gewone glazen ovenschaal, een springvorm of in wijnglazen/dessertglazen.
Ingrediënten voor tiramisu zonder ei en alcohol:
- 1 pakje verse roomkaas van 250 gram (mascarpone of philadelphia)
- 50 gram basterdsuiker
- 1 bekertje verse slagroom van 200 ml.
- 2 zakjes klopfix
- 100 ml sterke koffie; afgekoeld
- 1 pak lange vingers
- Cacaopoeder
Bereiding:
Bedek een cakevorm met plastic folie. Sla de slagroom stijf met de helft van de suiker en de klopfix. Klop de philadelphia of mascarpone roomkaas met een mixer los met de rest van de suiker en 5 el van de koffie. Spatel door het roomkaas-koffiemengsel nu voorzichtig de slagroom. Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm. Verdeel er 1/3 deel van het roomkaas/koffie/slagroom -mengsel over.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like