Tiramisu zonder ei en alcohol

Tiramisu zonder ei en alcohol

Tiramisu, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er dol op! Ik maak een versie met aardbeien of kersen, maar deze traditionele is ook errug lekker. Ik maak mijn tiramisu’s altijd zonder rauwe eieren en zonder alcohol en ze zijn superlekker. Deze maak ik in een cakevorm, omdat dat mooi presenteert, maar je kunt hem ook maken in een gewone glazen ovenschaal, een springvorm of in wijnglazen/dessertglazen.

Ingrediënten voor tiramisu zonder ei en alcohol:

 • 1 pakje verse roomkaas van 250 gram (mascarpone of philadelphia)
 • 50 gram basterdsuiker
 • 1 bekertje verse slagroom van 200 ml.
 • 2 zakjes klopfix
 • 100 ml sterke koffie; afgekoeld
 • 1 pak lange vingers
 • Cacaopoeder

Bereiding:
Bedek een cakevorm met plastic folie. Sla de slagroom stijf met de helft van de suiker en de klopfix. Klop de philadelphia of mascarpone roomkaas met een mixer los met de rest van de suiker en 5 el van de koffie. Spatel door het roomkaas-koffiemengsel nu voorzichtig de slagroom. Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm. Verdeel er 1/3 deel van het roomkaas/koffie/slagroom -mengsel over.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


5 reacties

 1. chiki geplaatst op december 26, 2016 Beantwoorden
  lekker vandaag gemaakt!
 2. Arda geplaatst op maart 11, 2017 Beantwoorden
  Zo even proberen, eindelijk 1tje zonder alcohol en zonder eieren (salmonella kans etc) hopelijk smaaktie, bedankt!
 3. Arda geplaatst op maart 11, 2017 Beantwoorden
  hmmm, zonet in de koelkast gezet. Ik had een te grote schaal dus had ik 2 pakjes langevingers nodig. Ook was de slagroom/mascarpone te dik en net te weinig. Toch zal het lekker smaken dus dat maakt allemaal niet uit. Iedereen een fijne avond :)!
 4. Carin geplaatst op januari 17, 2018 Beantwoorden
  In lange vingers zit wel ei .
 5. Hannes geplaatst op augustus 8, 2020 Beantwoorden
  Het recept is gewoon fantastisch! 'k Was opzoek naar een dessert dat mijn hoogzwangere echtgenote! En zie hier gevonden! Heb het de afgelopen maanden al een paar keer gemaakt. Vandaag heb ik 2 recepten gecombineerd. Dit recept en een recept appel(moes)tiramisu. Heb wel 2 blaadje gelatine aan de bokaal appelmoes gevoegd. Zodat het niet te nat is. Ben eigenlijk benieuwd naar het resultaat. Alles zit nu nog in de diepvries! Tip! Als de tiramisu nog bevroren is, kan je gemakkelijker alles in porties snijden.. Nadien plaats ik de porties opnieuw in de diepvries, zodanig als ik onverwachts bezoek heb, mijn bezoek een dessertje kan aanbieden. Of gewoon als ik zin heb om er eentje te eten! ontdooitijd circa 20 minuten.

Geef een reactie