Tiramisurol

Tiramisurol

Het is weer tijd voor de foodblogswap en deze maand mocht ik iets maken van een van mijn favo blogs: Doortjes Keuken. Ik wilde na de hartige swaps nu wel weer eens wat zoets maken en kon maar moeilijk kiezen, zeker toen Dorien er nog wat nieuwe baksels als een slagroomschnitt, suikerbrood en appelvlaai aan toevoegde.

Maar een tiramisurol wilde ik eigenlijk altijd al een keer maken (had er al eens een recept van opgeslagen), dus die bleef toch in mijn hoofd rondspoken en besloot uiteindelijk om die te maken. Wel aangepast uiteraard, ik heb de alcohol weggelaten en alleen koffie gebruikt en ook de eieren laat ik uit de vulling (ik vind dat niet lekker in tiramisu). Verder heb ik de eieren voor het biscuit eerst gescheiden en toen pas opgeklopt i.p.v. alles bij elkaar. Al met al is het een heerlijke cakerol, die ik zeker vaker ga maken!

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 120 gram suiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 90 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • Poedersuiker

Vulling:

  • 200 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 1 zakje klopfix
  • 3 el poedersuiker
  • Kopje sterke koffie, afgekoeld

Extra:

  • Cacao
  • Poedersuiker
  • Mokkaboontjes

Bereiding:
Scheid de eieren in wit en geel, lees hier hoe ik dat altijd doe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker. Het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden, het er niet uitvalt. Klop de eigelen tot een dik en lichtgeel beslag met de rest van de suiker, vanillearoma en 2 el warm water. Meng bloem en maizena.

Schep de eiwitten op het eigeelmengsel en zeef het bloemmengsel erboven. Schep luchtig door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn. Niet mixen of kloppen!

Bedek je bakplaat met bakpapier en schep het beslag erop. Strijk glad en bak meteen voor 12-15 minuten (niet te lang!) in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie